Kurser för alla nivåer

Vill ni lära er att tryggt och snyggt cykla nerför berget i sommar? Ska du cykla för första gången hjälper vi dig att komma igång med hur du ska stå, bromsa, åka lift och vilka banor och leder som är bra att börja med i Åre bikepark. Är du lite mer erfaren så finns det fördjupningkurser för alla kategorier. 

ALLA KURSER STARTAR 9.30 och utgår från butiken.

Passa på att boka er Guide/Cykelskola när ni bokar era cyklar. Ni bokar era cyklar via mail info@areskidsport.se eller via telefon. 0647-50119

Tjejsondagar

Coacher/guider
Vi är glada över att vi har haft chansen att utbilda våra guider till internationella cykelcoacher av kanadensiska Terramethod. Terrametohd utbildar cykelguider världen över och tanken är att vi alla ska ha samma grundutbildning för att göra din upplevelse så bra som möjligt vart du än åker.

Introkurs 150:-/pers om du hyr cykel hos oss 300:-/pers (2 timmar)
Detta är för dig som provar på downhill för första gången eller aldrig har fått en introduktion.
Vi går framförallt igenom grundposition och hur man bromsar och svänger på bästa sätt. Vi guidar er även runt på några av de enklare lederna och tipsar om vart ni kan cykla efter kursen. 

Halvdagsguide - 1-5 pers 950:- (3 timmar)
Detta är för er som vill ha en privat guide och för er som redan har gått en introkurs.
Vill du utveckla din cykling genom en teknikkurs eller bli guidad i Åre bike park under 3 timmar så är det halvdagsguide du ska välja. Perfekt om du är här med familjen eller några vänner. 

Heldagsguide - 1-5 pers 1500:- (6timmar)
Detta är för er som vill ha en privat guide och för er som redan har gått en introkurs.
Under en hel dag har vi tid att slipa på tekniken, träna på det ni vill gå igenom så som kurvteknik eller hopp. Vi får även tid att cykla igenom några av bikeparkens leder som passar er nivå. 
Perfekt om du är här med familjen eller några vänner och vill ta cyklingen till nästa nivå. 

XC Halvdag/heldag - 1-5 pers 950:-/1500:- (3 timmar/6timmar)
Vill du bort från bikeparken och ut på lummiga stigar i Åredalen. Boka då en XC-guide som visar dig dom bästa stigarna. Vi anpassar cyklingen efter era kunskaper.

Girls Only 

Är du tjej och vill utveckla din cykling, kanske testar du downhill för första gången eller vill du träna teknik. Samtidigt som du vill träffar andra cyklande tjejer och hänger i gäng. Då är det Girls Only du ska anmäla dig till. Under 3 timmar coachar vi dig till att bli en bättre cyklist.

16/7 Girls Only - 150:-/pers om du hyr cykel hos oss 300:-/pers (3 timmar).
Vid det första tillfället kommer vi fokusera på grundteknik. Det passar perfekt för dig som inte har cyklat så mycket tidigare eller aldrig har gått igenom grunderna.

6/8 Girls Only - 150:-/pers om du hyr cykel hos oss 300:-/pers (3 timmar)
Vid det andra tillfället kommer vi fokusera på teknik. Hur du gör för att ta en kurva med mera fart och kontroll. Vad du ska tänka på och hur du hoppar med kontroll.
Det är till din fördel om du har varit med på en introkurs tidigare men det är inget krav. Vi kommer anpassa nivån efter dina förkunskaper och vi lovar att du kommer få med dig en hel ryggsäck med nya övningar och kunskaper.

 

För anmälan och cykelbokning kontakta oss på: info@areskidsport.se eller ring oss på 0647-50119

Vi samlas utanför Åre Skidsport 9.45, kurstid 10.00-13.00