Vi mäter din fot; Många, för att inte säga de flesta, åker omkring i för stora pjäxor. Detta gör till skillnad mot vad många tror att både foten och kroppen hamnar i fel position när man ska åka skidor och detta leder i de flesta fallen till att man får mer ont i fötterna och kramp av den anledning att man helt enkelt inte sitter fast utan måste ”spänna” fötterna för att få skidorna att svänga dit man vill.

Vi gör en fotanalys; Vi vill veta hur lång din fot är, hur bred den är och hur hög den är och vilken volym den har. Allt detta för att vi ska kunna plocka fram ett par modeller som vi tror passar din fot, givetvis har vi under tiden sett till att intervjua er lite och försökt få fram vilken typ av skidåkare ni är så att vi så snabbt som möjligt kan avgöra vilken pjäxtyp som passar er.

Vi tittar hur ni står; Att ”stå rätt” i pjäxorna är förmodligen det viktigaste att tänka på när man ska köpa ett par pjäxor både för att foten inte ska ha fel belastning men även för att prestandan i pjäxan blir så mycket bättre om man står på det sättet man har tänkt. Vi på Åre skidsport jobbar med att rak ställa folk i pjäxorna så att man hamnar i optimal skidposition! För detta behövs i nittionio fall av hundra en formgjuten sula!

Vi tar fram ett urval av pjäxmodeller; Vi tar nu fram modeller som vi anser passar er och den typen av skidåkning ni håller på med, tillsammans provar vi igenom modellerna tills vi hittar en pjäxa som ni tycker känns bra, detta kan göras på många olika sätt och man jobbar även lite olika lite beroende på vad ni har för krav och önskemål och vilken typ av skidåkare ni är.

 

Vi formgjuter en sula; Vi jobbar sedan länge med det franska ortopedföretaget conformable som har specialiserat sig på inlägg och formgjutna sulor för sportmarknaden och framför allt på alpin skidåkning. Vi gjuter sulan utifrån er vikt längd och åktyp. Viktigt är att säga att en sula är lika viktig i avlastnings syfte för foten för att det ska bli så bekvämt som möjligt i pjäxan och för prestandan, är man i huvudsak ute efter en bekväm pjäxa är en sula ett måste, samtidigt är det enormt viktigt för den som söker prestanda att ha en formgjuten sula i pjäxan för att kraft överföringen ska bli så snabb och direkt som möjligt. Lite beroende på era önskemål och hur er fot ser ut så gjuter vi sulorna på lite olika sätt allt för att ni ska få det som ni vill ha det.

Slipning och lästning; När vi har hittat en pjäxa som passar och gjutigt sulan så återstår det att finjustera in allt, detta gör vi genom att slipa den formgjutna sulan efter den befintliga sulan i pjäxan så att er nya formgjutna sula passar perfekt in i den pjäxmodell ni valt, skulle det vara så att vi behöver bygga om pjäxan för att göra passformen optimal sker det oftast i samband med detta men i de flesta fallen vill vi att man provåker pjäxan ett par dagar innan man gör några stora förändringar.

Anpassningsgaranti; Skulle det vara så att man efter att ha köpt ett par pjäxor av oss upplever att det trycker någonstans eller man känner att något inte stämmer så har vi på Åre Skidsport hundra procent anpassnings garanti, detta betyder att vi bygger om er pjäxa kostnads fritt tills ni är nöjd! Detta gäller inte bara första året utan vi gör det så länge det behövs! Det viktigaste för oss är att ni är nöjda!

Så enkelt är det!